Verantwoordelijkheid

Samen hebben we de verantwoordelijkheid om de wereld voor toekomstige generaties beter achter te laten dan waar we nu in leven. Het is niet te ontkennen dat de gebouwde wereld en het ontwikkelen ervan verantwoordelijk is voor een groot deel van ons energieverbruik. Het begint met de bouw van een object en gaat vervolgens door in het energieverbruik tijdens gebruik om uiteindelijk te eindigen bij sloop en hergebruik van de materialen. Met andere woorden, duurzaam, toekomstbestendig en circulair bouwen.

Onze filosofie is simpel, probeer in alle stadia van de levensduur van een gebouw het effect op het milieu zo laag mogelijk te houden. Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Concept- /bouwfase: In kaart brengen van de woonwensen door het gebruik van moderne dataverzameling waardoor er vanaf het begin rekening gehouden kan worden met wat toekomstige kopers willen
  • Bouw- /gebruiksfase: Gebruik maken van de meest effici├źnte materialen en installaties om niet alleen de bouw- en gebruikskosten laag te houden maar ook de invloed op het milieu
  • Eindfase: Door het inspelen op de wensen van gebruikers voorkomen we dat een gebouw binnen geringe tijd aanpassingen nodig heeft om te voldoen aan nieuwe idee├źn. Dit verlengt de levensduur waardoor de milieubelasting over de gehele gebruiksperiode vermindert.

Wanneer een gebouw uiteindelijk wel zijn constructieve eind nadert komt de bouwwijze nogmaals om de hoek kijken. Door in de bouw en ontwikkelfase slim te werk te gaan kan er aan het einde van de levensduur meer hergebruikt worden. Een idee dat ook wel circulair bouwen genoemd wordt en, zoals het hoort, steeds meer toegepast wordt.

Ons streven is is niet alleen nul-op-de-meter tijdens het gebruik, maar ook over de gehele levensduur van een gebouw gezien.