Duurzaam bouwen

Duurzame woningen zijn beter voor het milieu dan traditionele bouw. Duurzaam bouwen bespaart grondstoffen. Duurzame gebouwen zijn energiezuiniger in het gebruik en vaak zijn ze gezonder voor bewoners en gebruikers.

Dat is wat de overheid schrijft over duurzaam bouwen. Een statement waar IREL volledig achter staat, maar het kan nog beter want duurzaamheid hoeft niet per se te meten te zijn in materiaal, vervuiling of energieverbruik. Wij vinden dat er verder bespaard kan worden door nog beter in te spelen of de behoefte uit de markt, maar hoe kunnen we dat doen? Daarvoor hebben wij een aantal strategische partners geselecteerd die zich hebben gespecialiseerd in dataverzameling en verwerking. Door deze samenwerking kan er voordat de architect de eerste penstreek heeft gemaakt vastgesteld worden wat een uiteindelijke gebruiker of eigenaar wil.

Uiteindelijk levert dit een grotere tevredenheid op bij de eigenaar waardoor die minder snel geneigd is aanpassingen aan zijn of haar woning door te voeren. Hierdoor wordt er gedurende de levensduur van een woning, kantoor of bedrijfspand minder afval gecreƫerd en hoeven er minder nieuwe grondstoffen gebruikt te worden.